Praktijkverhalen van een spirituele coach – Volle maan

Een keer per maand is het volle maan. Maar ook de dag ervoor en erna is dit merkbaar. Veel loopt anders dan gepland en de emoties lopen hoog op. Je kunt je onrustig voelen – op scholen kunnen ze daar over meepraten – maar ook extra gelukkig of romantisch. En volgens deskundigen worden er meer baby’s bij volle maan worden geboren. Kortom, de mens is in een speciale trilling. Opener. Energieker.

In mijn praktijk is dit duidelijk merkbaar. Zoals bij Barbara die een afspraak heeft voor een consult tijdens volle maan. “Je wilt niet geloven wat ik nu heb meegemaakt,” briest ze bij binnenkomst. Wild trekt ze haar jas uit. “Ik voel me zo in de steek gelaten.”Barbara komt af en toe voor een coachingsgesprek. Ik ken haar juist als een hele rustige vrouw. Terwijl ik thee of koffie zet, komen mijn cliënten meestal even tot rust bij een zacht muziekje. Maar bij Barbara werkt dit nu niet zo.

Direct komt het hoge woord eruit, ze heeft plotseling haar ontslag gehad. Volgens haar baas zat dit er langer aan te komen. Vanwege bezuinigingen en mindere prestaties van haar. “Ik ben er zo klaar mee, gewoon met ALLES!” huilt ze. “Hoe durven ze te zeggen dat ik niet goed functioneer!”

Dit nieuws is voor mij geen verrassing. Voor elk consult schrijf ik vooraf een tekst met inzichten. Daar hoef ik ze niet persoonlijk voor te kennen, ik krijg dit aangegeven op spirituele wijze. Vanuit de andere wereld zal ik maar zeggen.

De tekst bij Barbara gaat over tekorten aan eigen ruimte en over aandacht voor haar energiepeil, dat sterk schommelt van fit tot vermoeid. Al heel lang. Ook over ‘nee’ leren zeggen naar mensen die altijd vragen. Op haar werk bijvoorbeeld, waar iedereen maar denkt dat zij de sterke vrouw is. De conclusie in de tekst is dat Barbara aan het eind van haar krachten is. En nu is er iets gebeurd waarvan zij nooit had gedacht dat dit kon overkomen. De tekst voorspelt een plotselinge verandering.

Barbara herkent zich zo in de tekst dat ze vol schiet. Maar ze voelt zich ook getroost. Ik geef haar advies om wat meer bij zichzelf te komen door niet zo haar best te doen voor alles en iedereen. Door te zien wat voor unieke talenten zij nog meer heeft. Ze moet zichzelf leren zijn. Niet wat anderen vinden dat ze zou moeten zijn. Ze kan vernieuwingen verwachten waar zij meer uit haar talenten kan halen. En waardoor ze meer energie krijgt. Als ze maar vertrouwen heeft.

“Eigenlijk ben ik nooit zo jankerig en boos en verontwaardigd tegelijk”, zegt Barbara. Ze zucht en gaat door: “Misschien is het ook nog volle maan, dan kan ik zo NIET mezelf zijn. Daar zal dat plotselinge ontslag ook wel mee te maken hebben.”

Ik ben verrast door haar uitspraak want ik wilde er net over beginnen. Volle maan is hét voorbeeld van hoe de kosmos ons en onze planeet beïnvloedt. Zonder de aantrekkingskracht van de maan op het water is er geen eb en vloed. En laten wij nu ook voor een groot deel uit vloeistof bestaan. Wist je dat vrouwen in deze dagen 2 liter zwaarder zijn? Let er maar eens op. Maar ook zaken kunnen plotseling een andere wending nemen. Zoals relaties of je carrière.

Barbara is blij met mijn advies en de tekst en verlaat gekalmeerd de praktijkruimte.
Een tijdje later belt ze mij en vertelt dat ze een andere baan heeft gekregen. Daarin voelt ze zich een stuk gelukkiger. Ze kan nu meer zichzelf zijn. Haar ontslag kwam eigenlijk als een zegen, vindt ze achteraf. “Misschien heeft de volle maan mij wel net dat zetje gegeven,” lacht ze.

Zit je niet zo lekker in je vel? Vind je dat je leven toe is aan verandering? Wat let je: het is 13 augustus weer zover, VOLLE MAAN!

Bron artikelCatherine.nl
Bron afbeeldingFlickr.com