Tobben/piekeren deel 2

TOBBEN of piekeren is iets waar ieder mens op zijn tijd mee te maken krijgt. Ik gebruik met nadruk de woorden OP ZIJN TIJD. Vaker is het een tijd waarin we wat minder aandacht aan ons zelf besteden of besteed hebben. Dit dan in verband met aandacht voor ons zelf en onze eigen verzorging op meerdere gebieden.

De stroom van het leven met werk en verplichtingen of andere zaken waar je drukt mee was maken het energiepeil lager. Dat kan lang aan de orde zijn voordat je er iets van merkt.

Zo zal men zich meer vermoeid kunnen voelen en komen “grijze buien” makkelijker over je heen.

Daar staat men dan meer voor open, we zijn transparanter in ons energieveld. Alles is energie en energie heeft trillingen. Alles trilt om ons heen, wat we zeggen, wat anderen doen en zeggen.

Emoties van anderen of beelden van de televisie kunnen ons meer raken dan anders. We zijn meer beïnvloedbaar, geïrriteerd of innerlijk triest. Eigenlijk zijn er dan al een tijd een soort veranderingen merkbaar in onze energie.

Het loopt dan niet zo lekker. Ook hormonen kunnen voor dit soort klachten zorgen. Als je dan eens goed kijkt en afstand neemt van hoe alles loopt, door e.e.a. op te schrijven ontstaat meer overzicht en inzicht. Of op een andere creatieve wijze die bij jou past. Ga veel naar buiten en laat los.

De tobberijen wijzen o.a. op een gebrek aan vertrouwen dat soms zaken lopen zoals ze voor jou goed zijn dat ze nu lopen. Je intuïtie geeft misschien al langere tijd aan dat je aandacht naar jezelf nu een aandachtspunt is.

We hebben de oplossing al in onszelf als we durven vertrouwen op onze innerlijke BRON via intuïtie.

Met dat bewust innerlijk weten kun je nog wel piekeren of tobben maar dan zal het maar even zijn. Later zie je de “oogst” van dit gebeuren. Vertrouw en maak tijd voor jezelf.

Het lijkt simpel, probeer het eens. Je kunt het Zelf of er worden mensen of zaken of dingen (boeken) op je weg gebracht die je kunnen helpen.

Vertrouw.