Van GELUK en nog eens Geluk

Een onderzoek verscheen over “Onvolmaakt gelukkig” en de onderzoeker verwonderde zich over alle media aandacht en uitnodigingen die hij kreeg om hierover te spreken. Dat het onderwerp geluk erg leeft in deze tijd is niet zo verwonderlijk. De mens is altijd op zoek, zeker naar GELUK en zoekt dit vaak ver buiten zichzelf. Zeker in soms moeilijke bevredigende tijden voor geluk met volop aandacht voor recessie en rampverslagen in binnen en buitenland. In persoonlijke omgevingen.

Nu staat dit onderzoek in de schijnwerpers en misschien is dit o.a. een bijdrage aan geluk?

Je weet het niet, maar de mens is al gelukkig met aandacht, gewoon liefdevolle aandacht van zijn of haar medemens, en dit ook wederzijds kunnen toepassen. Probeer dit eens. Geef vandaag eens zomaar complimenten aan mensen uit je omgeving.  Ze zullen verrast staan en jij ook van de positieve werking die  van dit kleine gebaar uitgaat. Geluk zit ook in kleine dingen, zo ook onverwacht GELUK. Op Koninginnedag op een vrijmarkt stond een kind met een groot bord voor zich. Hierop stond te lezen: “COMPLIMENTEN te koop, 50 cent per stuk”. Die had het wel druk op deze dag!!!

Als je het onderzoek, wat ook online staat  leest, kom je ook 14 “gelukskunstjes” tegen voor het krijgen of ervaren van GELUK. Dat is een mooie opsomming, maar het is een lijstje met begrippen. Het voelen met jouw intuïtie en met je hart en jezelf accepteren zoals je bent met al jouw unieke talenten en kwaliteiten moet toch ook op ons lijstje staan. Misschien wel op nummer 1!

Het proefschrift/onderzoek  is te lezen op: http://www.grootstegeluk.nl
De onderzoeker wil een bijdrage leveren aan groter geluk. Een artikel over dit alles verscheen o.a. deze week op 10 mei in de NRC Next.

Misschien weer een gereedschapje om het begrip GELUK eens op andere wijze toegelicht te krijgen. Maar het is en blijft een onderzoek op een bepaalde wijze, ook in een bepaalde groep en bepaald aantal mensen.